Imbryk do herbaty żeliwny z zaparzaczem czarny 800 ml
Opis
Imbryk do herbaty żeliwny z zaparzaczem czarny 800 ml
Żeliwny dzbanek do parzenia herbaty w stylu japońskim to tegoroczna propozycja producenta wyposażenia domu Konighoffer. Inspirowany japońską tradycją parzenia herbaty w sposób spokojny oraz rytualny.
Dzbanek Hanako Gold ten wykonany został z żeliwa, a więc materiału bardzo trwałego oraz ciężkiego. Piękne oraz malownicze dekoracje i tłoczenia widoczne na korpusie dzbanka, to właśnie zasługa żeliwa, które jest materiałem przystosowanym do wyrażania designu w sposób tradycyjny lub nowoczesny.
Aby zapewnić najwyższą jakość przyrządzanego naparu, środek dzbanka został pokryty bezpieczną do kontaktu z żywnością emalią. W zestawie znajdziesz również stalowy zaparzacz, który odzieli fusy lub liście ziół od naszego naparu. Całość zwieńczona wygodną, metalową rączką, która nie nagrzewa się i ułatwia przenoszenie herbaty.
Dzbanki żeliwne w stylu japońskim to doskonały pomysł na ciekawe podanie herbaty gościom. Będzie to miłe zaskoczenie dla gości, a jeśli do tego opowiemy im jak poprawnie patrzyć herbatę w japońskim dzbanku będzie to całkiem przyjemny temat do rozmowy przy filiżance herbaty.
Wybierając ten piękny dzbanek do herbaty Hanako Gold warto dobrać do niego eleganckie filiżanki, które będą w podobnym stylu kolorystycznym. W naszym sklepie filiżanki to podstawowy asortyment sklepu, więc nie będzie problemu ze znalezieniem tej właściwej.
Korzyści dla Ciebie:
- W efektowny sposób zaparzysz dla gości herbatę
- Zyskasz piękny element wystroju wnętrza np. salonu
- Prze długi czas utrzymasz gorącą temperaturę naparów
Dane techniczne:
Wysokość (cm) | 10 |
Długość (cm) | 18.5 |
Szerokość (cm) | 15 |
Materiał | stal nierdzewna emalia żeliwo |
Kolor | czarny złoty |
Wzór / ornament / faktura | matowy |
Pojemność (l) | 0.8 |
OSTRZEŻENIA:
1. Przed pierwszym użyciem należy dokładnie umyć dzbanek oraz filtr gąbką oraz
delikatnym detergentem . nie szorować.
2. Produkt należy myć ręcznie. Nie można myć w zmywarce, ani używać w kuchence
mikrofalowej.
3. Unikać znacznych różnic temperatury cieczy.
4. Nie umieszczać bezpośrednio na ogniu.
5. Nie dotykać gorącego dzbanka ręką - przy nalewaniu i przenoszeniu korzystać z
rączki.