Kamień do pizzy ze stojakiem i radełkiem 33 cm
Opis
Kamień do pizzy ze stojakiem i radełkiem 33 cm
Jesteś miłośnikiem pizzy? Trafiłeś idealnie! Kamień do pizzy ze stojakiem i radełkiem Konighoffer 33 cm to idealny zestaw stworzony właśnie dla Ciebie. Wysoka temperatura kordierytowej, mineralnej podstawy (należy ją wcześniej włożyć do pieca i rozgrzać w maksymalnej temperaturze, a następnie umieścić na nim wypiek) pozwala szybciej upiec więcej idealnie chrupiącej pizzy.
Profesjonalny kamień do pizzy
Jednorazowe nagrzanie kamienia daje okazję do przygotowanie więcej niż jednego drożdżowego placka. Kamień to naturalny materiał, który może zmieniać barwę po użytkowaniu, ale nie jest to powód do niepokoju. Producent zaleca aby kamień myć tylko po wystygnięciu i czystą wodą.
Kordierytowy kamień do pizzy
Kupując kordierytowany kamień do pizzy zyskujesz nie tylko elegancki kamień do serwowania pizzy ale także stelaż z uchwytami a także radełko. Dzięki stelażowi z uchwytami zarówno Ty jak i Twoi domownicy bezpiecznie wyjmą gorącą pizzę z pieca. Stelaż z uchwytami wykonany jest z chromowanej stali, która jest odporna na wysokie temperatury, uszkodzenia i działanie kwasów czy korozję. Radełko natomiast jest z poręcznym, drewnianym uchwytem które umożliwia wygodne pokrojenie Twojego przysmaku.
Korzyści dla Ciebie:
- Kamień do pizzy rekomendowany przez Ewę Wachowicz
- Szybkie pieczenie chrupiącej pizzy
- Bezpiecznie wyjmowanie pizzy z pieca dzięki stelażowi z uchwytami
Dane techniczne:
Liczba elementów | kamień, stojak, radełko |
Średnica (cm) | 33 |
Materiał | kamień, drewno, stal nierdzewna |
Kolor | brązowy |
Atrybuty | można używać w piekarniku |
Pozostałe informacje: |
- kamień wykonany z kordierytu, który jest szlachetnym minerałem jubilerskim - stojak ze stali nierdzewnej - wymiary kamienia: 33 x 33 x 0,8 cm - wymiary stojaka: 35 x 16,5 x 3,5 cm - radełko stalowe z drewnianą rączką, średnica ostrza: 6,5 cm - przed pierwszym użyciem kamień należy namoczyć w wodzie, a następnie wymyć ciepłą wodą bez detergentów - nigdy nie wsuwać do nagrzanego piekarnika, grozi pęknięciem - w trakcie użytkowania mogą pojawić się odbarwienia powłoki, jest to proces naturalny i nie świadczy o wadliwości produktu - należy zachować szczególną ostrożność, wskazane używanie łopatki |